HorizonTaalbureau het taalbureau voor correcte (web) teksten

Waarom een goede tekstcontrole

Veel mensen denken bij het schrijven van documenten niet aan het belang van het correct gebruiken van de Nederlandse taal. Er wordt tijd en geld gestoken in het maken van de documenten, maar er wordt geen tekstcontrole op uitgevoerd, terwijl klanten offertes kunnen afkeuren door grove spelfouten. Op een heel ander gebied kan bijvoorbeeld uw correcte sollicitatiebrief met cv leiden tot het worden aangenomen voor de baan van uw dromen. Laat uw teksten dus controleren door een bedrijf dat kwaliteit kan leveren.

 

Tekstcontrole voor foutloze teksten

Een tekstcontrole gaat tegenwoordig vaak via een spellingscontrole van een tekstverwerker. Deze geautomatiseerde controles halen nooit zoveel fouten uit teksten als een specialist. De tekstcontrole van HorizonTaalbureau gebeurt met grote zorg en verzekert u van een kwalitatief goed document.

 

Tekstcontrole in niveaus

Tekstcontrole kan plaatsvinden op twee niveaus. Het eerste niveau beperkt zich tot de spelling. Een document kan gecontroleerd worden op de spelfouten die bij het schrijven in de tekst zijn geslopen. Bij deze manier van controleren is er dus alleen sprake van spellingscontrole. Bij het tweede niveau van tekstcontrole wordt er ook gekeken naar de spelling, maar daarnaast wordt de stijl van de tekst gecontroleerd. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met de volgorde van de woorden in een zin of de complete opbouw van de tekst. HorizonTaalbureau is van mening dat deze twee niveaus in elke tekst met elkaar verbonden zijn. Daarom leveren wij u altijd het complete pakket. Zowel de spelling als de stijl van uw documenten worden gecorrigeerd tegen een zeer scherpe prijs.
HorizonTaalbureau is onderdeel van StudioDC.nl